Депутатите от гръцкия парламент ще се съберат днес, за да изберат председател

...
Депутатите от гръцкия парламент ще се съберат днес, за да изберат председател
Коментари Харесай

Парламентът на Гърция избира днес председател

Депутатите от гръцкия парламент ще се съберат през днешния ден, с цел да изберат ръководител и президиум въз основа на предложенията на парламентарните групи и парламентарния устав.

Първият заместник-председател на предходния парламент Никитас Какламанис ще ръководи началото на съвещанието и ще разгласи претендентите, препоръчани от парламентарните групи, а изборът ще се организира с поименно гласоподаване, заяви АМНА.

Управляващата " Нова народна власт " предложи ръководителя на предходния парламент Константинос Тасулас. На първия тур спечелилият претендент би трябвало да получи безусловно болшинство от минимум 151 гласа. В противоположен случай се организира втори тур, на който ще бъде определен претендентът с максимален брой гласове.

След като разгласи резултата, Какламанис ще предложения новия ръководител на Народното събрание да излезе на трибуната, да поеме управлението на съвещанието и да произнесе тирада. След това Народното събрание ще направи къса отмора, преди да се върне за избор на членове на президиума. Всеки претендент би трябвало да получи минимум 70 гласа, с цел да бъде определен.

Следващият стадий е в събота, когато премиерът Кириакос Мицотакис ще изиска избор на доверие за новото държавно управление. Тридневните диспути по политическата декларация на новото държавно управление ще стартират в четвъртък, 6 юли, и ще приключат с гласуването на 8 юли.

Мицотакис ще стартира дебата, следван от членовете на новото държавно управление, ръководителите на парламентарните групи, парламентарните представители и депутатите от всички партии. Дебатът ще приключи с поименно гласоподаване, което ще се организира най-късно в среднощ на третия ден от дебата и се организира с безусловно болшинство от присъстващите депутати, което не може да бъде по-малко от две пети (120 депутати) от пленарната зала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР